De jongeren die "in the lead" zijn

Claim your Future bestaat uit een diverse groep gemotiveerde jongeren met een constant wisselend team. Maak hier kennis met de jongeren die op dit moment aan het roer staan! 

Aukje van der Veen (24 jaar)

Aukje is coördinator van het project en afgestudeerd toegepast psychologe. Heb je een vraag of een opdracht voor ons, dan staat Aukje voor je klaar met een luisterend oor en een flinke dosis enthousiasme. Zij zorgt dan ook dat jouw verhaal bij het juiste teamlid aankomt en denkt met je mee over de mogelijkheden. 

Rosa Nab (23 jaar)

Rosa is teamcaptain, zit op de VAVO en wil naar International Business op de NHL. Ze is er voor de jongeren van Claim your Future om hen te inspireren en motiveren om hun dromen waar te maken.  Bij haar kun je aankloppen voor creatieve out of the box ideeën die razendsnel uitgevoerd worden.

Arita Vooys (27 jaar) 

Arita is teamcaptain en afgestudeerd sociaal pedagogisch hulpverlener. Ze weet met haar pittige karakter de jongeren van Claim your Future vooruit te branden en het beste uit zichzelf te halen. Zij zorgt ervoor dat er niet stilgezeten wordt en weet welke stappen er gezet moeten worden voor het beste resultaat. 

Ruben Huizinga (23 jaar)

Ruben is student integrale veiligheidskunde op de NHL en onze vliegende keep. Hij is met alles een beetje betrokkenen en op die manier is hij ook van alles op de hoogte. Hij kan je met zijn vlotte babbel altijd te woord staan en is tevens onze man voor al het officiële papierwerk wat onze kant op komt.  

Het Tijdspad van Claim your Future

Start van het termijn
We beginnen het jaar altijd met het samenstellen van het team. We gaan op zoek naar jongeren die gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor de regio en een zeg in hun toekomst willen claimen. In deze fase maken de jongeren kennis met elkaar en met Claim your Future.

Na het samenstellen van het team
We gaan op zoek naar raakvlakken en projecten.
We denken aan zowel grote en kleine projecten waar wij aan mee willen werken en impact mee creëren. We bouwen aan ons netwerk en leren vanuit ervaring.

Oriëntatie op de regio
Leer over de sterktes en zwaktes van je regio. Door het bezoeken van overheid, ondernemers en onderwijs informeren we onszelf over de onderwerpen waar we onze stemmen over willen laten horen.

Trainingsweek
In de tijd dat dit project onder Erasmus+ viel, gingen we jaarlijks op bezoek bij onze internationale partners. Nu investeren we deze tijd volledig aan peermentoring, workshops, brainstormsessies en aspiratiesessies voor het jongerenteam. 

Impact creeren op de regio
Verspreid het woord 

Na alle training vertalen we onze kennis en meningen in workshops en evenementen voor lokale jongeren, burgers, beleid- en besluitmakers. We doen dit onder andere door het organiseren van Futuredays. Daarnaast biedt dit jongeren inzicht en kunnen ze beter meepraten wanneer het gaat over hun toekomst. Door ons ontwikkelde tools

Claim your Future heeft zich in drie jaar, samen met studenten en professionals uit vijf andere landen, gefocust op het ontwikkelen van een methodiek om jongeren in de leiding te zetten over hun eigen toekomst. U kunt de handleidingen hieronder downloaden door op de afbeelding te klikken. Discover, lead, share.

Student´s in the lead methodiek

Self-assessment tool

Think tank methodiek

Sociaal ondernemerschap - Training methode

Peer mentoring workshops